P3

De P3-commissie is als commissie verantwoordelijk voor de verzorging van het eerstejaarsweekend. Dit weekend vindt elk jaar plaats, vaak aan het begin van het studiejaar. De doelgroep voor dit weekend is alle nieuwe leden van Heeren XVII. Dit houdt dus zowel de eerstejaars in, als de instromers later in de opleiding. Het weekend wordt georganiseerd door een viertal enthousiaste tweedejaars Agrotechnologie studenten die met veel plezier terugkijken op hun eigen P3 weekend; het weekend dat voor hen georganiseerd werd. Daarnaast vindt deze groep het leuk, leerzaam en vooral gezellig om zelf te werken aan de organisatie van een eerstejaars weekend. Dit is een goede manier om een gezellige activiteit naast je studie te hebben waarbij je de vereniging kan helpen en voor de eerstejaars (hopelijk) een geslaagd weekend neer kan zetten.
Het doel van dit weekend is voornamelijk om alle nieuwe leden met elkaar, en met andere leden te laten integreren. Ze leren elkaar kennen en weten wat een ieder zoal naast zijn studie doet of thuis heeft aan bedrijvigheid of hobby’s. Daarnaast is het vanzelfsprekend heel erg gezellig om met z’n allen activiteiten te doen waarbij je elkaar steeds beter leert kennen.

Het programma is grofweg als volgt:
Vrijdagmiddag wordt er gezamenlijk gegeten met de commissie waarna de groep naar de camping vertrekt. Hier aangekomen staan de tenten en banken al klaar. Daarnaast is er door de organisatie gezorgd voor voldoende eten en drinken. De deelnemers maken hun slaapplek in orde en de avond zal verder in het teken staan van voorstellen en kennis maken. Daarnaast komen de bestuursleden en andere geïnteresseerde leden van Heeren XVII langs om kennis te maken met de nieuwe leden. Ook is het natuurlijk handig dat de nieuwkomers van de vereniging direct een beeld hebben van het bestuur, aangezien ze hier (in positieve zin!) nog vaak mee te maken krijgen.
De zaterdagochtend staat in het teken van een leerzame activiteit, vaak op agrarisch gebied. De middag krijgt invulling door een sportieve activiteit. Daarnaast is er genoeg ruimte voor gezelligheid, rust, voetbal en andere spelletjes. De zaterdagavond vertrekt het gezelschap vaak richting een uitgaansgelegenheid.
Nadat zondagmorgen alles weer opgeruimd is kan er tegen het middaguur hopelijk terug worden gekeken op een heel geslaagd integratieweekend, voor zowel de deelnemers als voor de organisatoren!

V.l.n.r. Stef Polet, Joost Bergers, Aron Klaassen, Crétienne Janssen en Sophie Kester. 

Huidige leden:

  • Derk Mollema
  • Jente Bonnema
  • Jorn van Soesbergen
  • Lot Sturkenboom
  • Nynke Schippers
Geverifieerd door MonsterInsights