Studie info

BSc Agrotechnologie
Vind je het leuk om toepassingen te vinden voor de nieuwste technologische ontwikkelingen en kom je ook graag zelf met nieuwe oplossingen, dan is de BSc Agrotechnologie misschien iets voor jou. De opleiding is gericht op techniek in relatie tot plant, dier en leefomgeving. Agrotechnologen zoeken naar toepassingen van nieuwe technologie voor de productie van voedsel en andere agrarische producten. Ook houden ze zich bezig met technologie voor de groene ruimte. Daarnaast omvat de studie ook de wisselwerking met economie en bedrijfskunde, de zogenaamde bèta-gamma interactie. INNOVATIE schrijven agrotechnologen met hoofdletters. De technologische toepassingen leveren een bijdrage aan duurzame productiemethoden. Kijk voor meer informatie over de studie hier.

Met welk profiel?
Met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid mét natuurkunde ben je toelaatbaar tot de BSc Agrotechnologie. Kijk voor overige toelatingsmogelijkheden, aanmelden en studiefinanciering hier.

MSc Biosystems Engineering
Na de bacheloropleiding kun je een masteropleiding volgen. Met je BSc Agrotechnologie heb je onvoorwaardelijk toegang tot minstens één Wageningse masteropleidingen. In deze tweejarige masteropleidingen combineer je verdiepende vakken met een half jaar stage en een half jaar afstudeeronderzoek. De meeste studenten kiezen voor de master Biosystems Engineering. Meer informatie over de MSc Biosystems Engineering kan je hier vinden.

Contactpersonen van de studie

Studievereniging HeerenXVII
heeren.xvii@wur.nl

Studiecoördinator Agrotechnologie:
dhr. dr. ir. Wilko van Loon
wilko.vanloon@wur.nl
0317-485216

Studievoorlichters en studiebegeleiders Agrotechnologie:
Suzanna Overtoom
suzanna.overtoom@wur.nl
+31 317 483319 / +31 6 34229993

Randy Möwes
randy.mowes@wur.nl
+31 317 486571 / +31 6 18417940

Geverifieerd door MonsterInsights