BinEx

v.l.n.r. : Bart Stuijk, Annemie Lukkes, Stan Vendrig, Evelien Looijen, Jochem van ’t Westende
Huidige commissieleden:
  • Thijmen Ros 
  • Boudewijn Benjamins
  • Lisa Hommes
  • Jens Pennings
  • Sjoerd Roes

De Binnenlandse Excursie commissie verzorgt het hele jaar door interessante excursies waar menig techneut zijn hart kan ophalen. Er worden bedrijven in en rond Nederland geselecteerd waar agro technologen na zijn of haar studie hun carrière kunnen starten, of bedrijven die er met innovatie in de landbouw uit springen. Daarnaast variëren we met bedrijven die zich richten op de akkerbouw, veeteelt of tuinbouw. Er is voor ieders wat wils!

Dit is de manier om op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkelingen in de landbouw. Je krijgt inzicht in het ontwikkelproces vanaf de tekenkamer tot aan de eindcontrole tests waar de machines van de band rollen. Het mooiste van alles is dat je dan ook vaak een machine in werking kan zien of de kappen omhoog kan trekken om een grondig het mechanisme te inspecteren. Daarnaast leer je de achtergrond, geschiedenis en doelen van een bedrijf kennen, wat elk bedrijf uniek maakt. Verder kun je je netwerk uitbreiden, wat dan weer van pas kan komen voor je thesis, afstudeerdopdracht of zelfs meer..

Onbetwiste excursie van het jaar, waarvoor techneuten het aantal nachtjes slapen afstrepen, de de Agritechnica of EuroTier! Elk jaar in periode 2 vertrekt er een bus vol agrotechnologen naar Hannover waar op een gigantisch terrein alle innovaties in de landbouw verzameld zijn. Op de meest uitgebreide stands presenteren fabrikanten hun machines. Hannover zou Hannover niet zijn als hier niet menig biertje op de stands gescoord kan worden, waarnaast er natuurlijk ook gelegenheid is voor keihard onderhandelen met de verkopers.

De kritische agrotechnoloog wil ook wel eens bedrijven tegen elkaar uit kunnen zetten. Hiervoor wordt er drie keer per jaar een thema avond georganiseerd, waarbij bedrijven de kans krijgen hun visie op de landbouw te presenteren, waarna er ruimte is voor discussie.

Geverifieerd door MonsterInsights