Almanak

V.l.n.r. Sverre Fokkens, Gijs Vorselen, Stan Vendrig, Marlie van Acht, Petra Doolaege

De huidige Almanakcommissie bestaat uit:

  • Crétienne Janssen
  • Jenny Kok
  • Lucas Kortes
  • Martinus Hiemstra
  • Sophie Kester

De Almanakcommissie is de commissie die de almanak van Heeren XVII maakt. De almanak is een verzamelboek met o.a informatie over de studievereniging, de studie en foto’s van het afgelopen jaar. Elk jaar komt er een nieuwe Heeren XVII almanak uit. Om dit te realiseren worden in juni 5 eerstejaars gerekruteerd die dan in het tweede jaar van hun studie de almanak gaan maken. De almanak wordt meestal medio april uitgereikt.

De Almanakcommissie is een van de intensiefste commissies binnen Heeren XVII. Vanuit het niets moet worden begonnen met maken van een heel boekwerk. Omdat een boek laten drukken niet gratis is, zoekt de Almanakcommissie sponsors/adverteerders die willen bijdragen om het begrote bedrag dekkend te krijgen. Daarnaast wordt er een drukker gezocht, stukjes van de commissies en docenten verzameld en worden er veel foto’s gemaakt. Tenslotte moeten deze dingen allemaal in een strakke lay-out worden gegoten.

De almanak wordt elk jaar gemaakt rondom een bepaald thema. De Almanakcommissie probeert dit thema altijd strikt geheim te houden. Tot het grote moment daar is: de almanakuitreiking, een festijn waar elk Heeren XVII lid reikhalzend naar uitkijkt. Op de almanakuitreiking wordt de almanak gepresenteerd en uitgereikt aan alle leden om daarna een groot feest te bouwen! De almanak krijgt een prominente plaats in de boekenkast en zal nog veelvuldig als naslagwerk worden gebruikt.

Geverifieerd door MonsterInsights