OKC

V.l.n.r. Anne Corine Visser, Frans Kemp, Dide van Teeffelen, Bas Hendriks en Bart Struijk

Huidige commissieleden:

  • Anne Corine Visser
  • Bart Struijk
  • Bas Hendriks
  • Jenny Kok
  • Maud Janssen

De OnderwijsKwaliteitsCommissie (OKC) is de commissie binnen Heeren XVII die eens per periode vergadert en alle vakevaluaties eens goed bekijkt. Dit doen wij in samenwerking met de vakgroepvertegenwoordigers van Biobased Chemistry & Technology (BCT) en Farm Technology (FTE) Onze rol binnen de commissie is om helder te krijgen wat studenten precies bedoelen met de aangeleverde feedback en waar mogelijke verbeterpunten liggen. Het is namelijk vaak zo dat OKC leden de vakken volgen of gevolgd hebben die besproken worden. Als blijkt dat bepaalde onderdelen van een vak niet goed beoordeeld wordt, dan kan door de vakgroepvertegenwoordigers direct actie ondernomen worden. Elk studiejaar is vertegenwoordigd. Dit met het oog op een goede spreiding vanuit de studiejaren en een zo goed mogelijke interpretatie van de evaluatieformulieren.

Met veel plezier doen wij ons werk, omdat vaak echt iets gedaan wordt met de aangeleverde feedback. Je merkt dat vakken worden verbeterd en dit zie je terug in de vakevaluaties. De OKC is dan ook geen onbelangrijke commissie voor de bachelor Agrotechnologie en de master Biosystems Engineering. Om goed te kunnen blijven functioneren, is het belangrijk dat iedereen de vakevaluaties invult. Hoe meer studenten de vakevaluatie invullen, des te meer wij kunnen bereiken. Onze opleiding is gegroeid in aantal studenten, maar dat merken wij nog niet zo in het aantal ingevulde evaluaties, dus klik even op dat mailtje en vul de evaluatie in.

Ook al was je tevreden over je vak, dan willen we dat ook graag weten. Natuurlijk kun je ons ook altijd aanspreken en alle goede of slechte dingen die jullie tijdens een vak zijn opgevallen aan ons vertellen. Je kunt de OKC ook altijd bereiken voor problemen tijdens een vak die onmiddellijk dienen opgelost te worden. Ook wanneer je feedback op een thesis of stage hebt is de OKC er voor je. Voor deze gevallen kun je de OKC-leden persoonlijk benaderen of een e-mail sturen naar education.hxvii@wur.nl.

Alle (samengevatte) vakevaluaties staan online bij de vakkengids op de WageningenUR-site. Je kunt dus zien hoe een vak de laatste keer is beoordeeld en dit gebruiken bij je vakkenkeuze!. De belangrijkste resultaten van ons overleg worden ook gepresenteerd in de Haitech.

Groeten van de OKC!

Geverifieerd door MonsterInsights