Adverteerders

Commissieoverzicht Heeren XVII

Zie hier alle actieve commissies van HeerenXVII.

AlmanakCommissie

De almanakcommissie is de commissie die  de almanak van Heeren XVII maakt.  De almanak is een soort verzamelboek met o.a informatie over de studievereniging, de studie en foto’s van het afgelopen jaar.   Elk jaar komt er een nieuwe Heeren XVII almanak uit.  Om dit te realiseren worden in juni 5 eerstejaars gerekruteerd die dan in het tweede jaar van hun studie de almanak gaan maken.   De almanak wordt meestal medio april uitgereikt.

De almanakcommissie is een van de intensiefste commissies binnen Heeren XVII.  Vanuit niks moet worden begonnen met maken van een heel boekwerk.  Omdat een boek laten drukken nou eenmaal niet gratis is moet de almanakcommissie  haar begrote bedrag door middel van adverteerders binnenhalen.    Daarnaast moet er een drukker gezocht worden, stukjes van commissies en docenten verzameld  worden en een heleboel foto’s gemaakt worden.  Tenslotte moeten deze dingen allemaal in een strakke lay-out gegoten worden.

De almanak wordt elk jaar gemaakt rondom een bepaald thema.  De almanakcommissie probeert dit thema  altijd strikt geheim te houden.  Tot het grote moment daar is: de almanakuitreiking, een festijn waar elk Heeren XVII lid reikhalzend naar uitkijkt.  Op de almanakuitreiking wordt de almanak gepresenteerd en uitgereikt aan alle leden om daarna een groot feest te bouwen! De almanak krijgt een prominenten plaats in de boekenkast en zal nog veelvuldig als naslagwerk gebruikt worden!

De 27e Almanakcommissie bestaat uit Merel Arink, Henk-Jan Hoving, Julian Hofmans, Ronald Konijn en Mark Bruggink

26e Almanakcommissie

 

Batavierenracecommissie

De BataCie organiseert de deelname aan de Batavierenrace voor miepen en techneuten. Ze trianen en eten vanaf februari elke week samen. Zij zorgen ervoor dat alles goed en soepel verloopt, zo leiden zij het team Fastfood naar een zo hoog mogelijke plaats tijdens de Batavierenrace, met veel lol en integratie tussen de leden.

De BataCie bestaat uit: Rosan van den Bogaard, Anne Nuyens, Joep Tummers, Dianne Conijn, Koen Deleare en Pieter Rooijakkers

BedrijvendagCommissie

De bedrijvendagcommissie heeft de uitdagende taak gekregen om om de 2,5 jaar de bedrijvendag te organiseren van Heeren XVII.  Deze dag zal in het teken staan van de bedrijven die van belang zijn in het werkgebied van de toekomstige techneut. Zij kunnen zich presenteren voor de vereniging en eventuele externen. Verschillende sectoren binnen de agrotechniek zullen uitgelicht worden door de bedrijven zodat er voor ieder wat wils is. Met de bedrijvendag willen we de gezamenlijke belangen duidelijk maken voor bedrijven en studenten. De commissie bestaat uit leden van verschillende jaargangen.

In verschillende rondes zullen bedrijven hun presentatie geven. Plenair zullen er gedurende de dag door enkele sprekers presentaties worden gegeven rond het thema. Verder zullen er verschillende rondes gehouden worden waarin meerdere bedrijven tegelijk presenteren.

Wij als commissie hopen dat we een leerzame tijd tegemoet gaan en hopen dat we een goed verzorgde bedrijvendag voor jullie neer kunnen zetten.

In deze commissie zitten:

Sander Post, Jelle Jolink, Koen Delaere, Jan Morssink en Ivo Hoedemakers

 

 

BinnenlandseExcursieCommissie

De Binnenlandse Excursie commissie verzorgt het hele jaar door interessante excursies waar menig techneut zijn hart kan ophalen. Er worden bedrijven in en rond Nederland geselecteerd waar agro technologen na zijn of haar studie hun carrière kunnen starten, of bedrijven die er met innovatie in de landbouw uit springen. Daarnaast variëren we met bedrijven die zich richten op de akkerbouw, veeteelt of tuinbouw. Er is voor ieders wat wils!

Dit is de manier om op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkelingen in de landbouw. Je krijgt inzicht in het ontwikkelproces vanaf de tekenkamer tot aan de eindcontrole tests waar de machines van de band rollen. Het mooiste van alles is dat je dan ook vaak een machine in werking kan zien of de kappen omhoog kan trekken om een grondig het mechanisme te inspecteren. Daarnaast leer je de achtergrond, geschiedenis en doelen van een bedrijf kennen, wat elk bedrijf uniek maakt. Verder kun je je netwerk uitbreiden, wat dan weer van pas kan komen voor je thesis, afstudeerdopdracht of zelfs meer..

Onbetwiste excursie van het jaar, waarvoor techneuten het aantal nachtjes slapen afstrepen, de de Agritechnica of EuroTier! Elk jaar in periode 2 vertrekt er een bus vol agrotechnologen naar Hannover waar op een gigantisch terrein alle innovaties in de landbouw verzameld zijn. Op de meest uitgebreide stands presenteren fabrikanten hun machines. Hannover zou Hannover niet zijn als hier niet menig biertje op de stands gescoord kan worden, waarnaast er natuurlijk ook gelegenheid is voor keihard onderhandelen met de verkopers.

De kritische agrotechnoloog wil ook wel eens bedrijven tegen elkaar uit kunnen zetten. Hiervoor wordt er drie keer per jaar een thema avond georganiseerd, waarbij bedrijven de kans krijgen hun visie op de landbouw te presenteren, waarna er ruimte is voor discussie.

De BinEx bestaat op dit moment uit Roel Dohmen, Nardy Ros, Ronald Konijn, Dana Vernooij en Adrie Meeuwesen

  

 

BorrelCommissie

De Borrelcommissie heeft de zware taak om de borrels te organiseren. De Borrelcommissie verzorgt eenmaal per periode een borrel. Aangezien dit niet genoeg is organiseren wij ook de borrels tijdens de meeloopdagen en de AID-studiedag. Als dit allemaal nog niet genoeg sluiten wij het jaar ook nog eens af met de waterbak en BBQ. Tijdens al deze borrels wordt er zorgvuldig voor gezorgd dat de aanwezige Heeren-XVII, meelopers en vakgroep medewerkers niets te kort komen. Naast de belangrijkste taak, namelijk het bier koud zetten, zorgen wij er ook voor dat er genoeg eten en ander drinken aanwezig is. Als de gesprekken toch even stil vallen, is er altijd beeld en geluid aanwezig. Door de zorgvuldig uitgekozen muziek en de zeer technisch in elkaar gezette presentatie met foto’s van de afgelopen periode blijft de sfeer altijd goed. Naast al de mooie foto’s in de presentatie is er ook een agenda aanwezig, zodat de techneuten zich weer kunnen verheugen op de komende periode met mooie activiteiten.

De borrels zijn de ideale gelegenheid voor de echte techneut om weer even tot rust te komen. Naar het leveren van bovennatuurlijke prestaties tijdens de colleges en practica staat er voor elke techneut een lekker koud biertje klaar. Tijdens de borrels kunnen de techneuten van verschillende jaren en medewerkers elkaar beter leren kennen, dit natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje. De gespreksstof tijdens de borrels loopt altijd ver uiteen, want iedere techneut heeft wel iets te vertellen. Als de gespreksstof toch even tegenvalt is er altijd nog de muziek en presentatie. Na de geslaagde borrel keren alle techneuten zich weer op huis aan en zorgt de Borrelcommissie dat alles weer netjes wordt opgeruimd.

Wij proberen van elke borrel een groot succes te maken, maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Wij hopen jullie daarom allemaal weer te zien op de volgende borrel, waar elke echte techneut zich thuis voelt.

Proost,

De Borrelcommissie

De borrelcommissie bestaat momenteel uit Mitch Meulensteen, Anthony Vermue, Niek Hellegers, Arjan Vervoort en Harmen van der Vliet.

BorrelCommissie
De borrelcommissie 

 

BuitenlandseExcursieCommissie

De Buitenlandse Excursie Commissie, afgekort Buitex. Eens in de twee jaar krijgen een aantal techneuten de opdracht om een uitgebreide excursie naar een interessant land te organiseren. Deze excursie vind aan het eind van de zomervakantie plaats en is bedoeld voor alle 2e en 3e jaars techneuten. De Buitex is niet alleen een opsomming van mooie technieken maar ook een zeer gezellige en leuke week met een hoop techneuten, waarbij het integreren met de locale bevolking tijdens nuttigen van een biertje niet vergeten mag worden. Het is de bedoeling om een gevarieerd programma samen te stellen. Diverse activiteiten en bezoeken naar technische hoogstandjes zullen plaatsvinden, denk hierbij aan diverse fabrieken van trekkerfabrikanten en fabrikanten van landbouwmachines. Er zullen niet alleen fabriekanten bezocht worden, maar het is ook de bedoeling een aantal bedrijven te bezoeken die nuttig kunnen zijn voor het vervolg van de studie. De excursie duurt ongeveer een week, overnacht zal er in hostels worden. Voor vervoer tussen de verschillende bedrijven wordt er gebruik gemaakt van busjes, deze worden uiteraard door uiterst bekwame techneuten bestuurd. 

 

DaamesXVII

Voor menig oud-techneut(e) was 17 vrouwen op de studievereniging een verre droom, maar deze droom is in 2015 toch echt werkelijkheid geworden. Daarom willen wij graag aan jullie voorstellen, het gezelligste gezelschap van Heeren XVII: Daames XVII!

Om dit te vieren hebben we afgelopen jaar voor al onze Heeren een feest gegeven. Dit spectaculaire feest vond plaats onder het thema: Stihl the show. Na dit grote succes zijn we al heel wat dinnertjes en wijntjes verder en er heeft zelfs de eerste Tour de la boerin plaats gevonden. 

Dit jaar is Daames XVII met 21 leden, tijd voor een feestje?

We hopen komende jaren nog heel veel te ondernemen en goed vertegenwoordigd te zijn op iedere activiteit. 

Met veel liefs en kusjes,

Dini, Maaike Marleen, Elianne, Heleen, Eveline, Desiree, Evelien, Judith, Nardy, Tineke, Zwanet, Anna Lisa, Dana, Esther, Gwen, Merel, Chris, Jolien, Leonie en Sophie

DaamesXVII

De Redactie

De Redactie zet zich als commissie al bijna vanaf het ontstaan van Heeren XVII in om elke techneut, afgestudeerde of op een andere manier geïnteresseerde, periodiek van een leuk blad genaamd ‘HaiTech’ te voorzien.

In de HaiTech  vindt u onder andere uitgebreide verslagen van de leuke activiteiten die binnen de studievereniging georganiseerd worden, vaak voorzien van exclusieve foto’s en interessante weetjes over deze activiteiten. Ook wordt elke periode een afgestudeerde landbouwtechneut gevraagd om zijn verhaal te vertellen. In de rubriek ‘Oldtimer’ vertelt hij over zijn tijd in Wageningen en het verloop van zijn carrière na zijn studie.

Daarnaast zorgt de HaiTech voor binding tussen de leden. Zo wordt ‘De HaiTech pen’ periodiek doorgegeven aan twee eerstejaars die zich aan de hand van een verhaaltje kunnen voorstellen aan hun medestudenten. Verder worden er regelmatig enquêtes afgenomen onder een aantal leden. Hoe staan zij er voor als het gaat om het halen van studiepunten? Hoe zijn zij de zomervakantie doorgekomen of wat doen zij met de kerst? Ook wordt er gevraagd hoe een student zijn tijd in het buitenland heeft doorgebracht en wat hem daar is opgevallen. Deze vraag wordt ook aan een buitenlandse student gesteld en zo krijgen wij meer te weten over hun tijd in Nederland.

In elke HaiTech wordt er teruggeblikt op de afgelopen periode door de voorzitter van de vereniging. Wat voor invloed heeft het actuele weer in de agrarische sector, wie zijn er afgestudeerd en welke activiteiten hebben allemaal plaatsgevonden? In ‘Technisch verslag’ wordt een technische ontwikkeling binnen de landbouw uitgelicht, waardoor Agrotechnologen ook op de hoogte blijven van de nieuwste technieken. Ook komen alle weetjes die je niet mag missen aan bod in de rubriek ‘Wist-je-datjes’.

Kortom: voor ieder wat wils. De meeste verhalen worden ondersteund door foto’s. Onder het motto: ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’ is in elke HaiTech weer een fotoreportage in kleur te bezichtigen in het midden, met foto’s van de afgelopen periode.

Elke tentamenweek voel je de spanning weer onder techneuten stijgen: ‘wanneer komt de nieuwe HaiTech?’ De exclusieve verhalen uit de HaiTech zijn vaak nog lang onderwerp van gesprek.

De redactie bestaat momenteel uit Marco Sprangers, Esther Noordhoek, Sander Bouwknegt, Pieter Rooijakkers, Carsten Schep, Dana Vernooij en Jordy van der Burg.

Redactie
De redactie in de huidige samenstelling

 

Fotocommissie

Op de ALV van 23 september 2015 zijn wij opgericht als fotocommissie, sinds de ALV van 19 februari 2016 is onze naam gewijzigd naar KiekCie en op de ALV van 22 september 2016 is de naam terug gewijzigd naar fotocommissie. De fotocommissie is aanwezig bij alle activiteiten van HeerenXVII om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Wij zorgen ervoor dat de goede herinneringen aan activiteiten voor de eeuwigheid worden vastgelegd. Mocht je door de een overmatige drankconsumptie vergeten zijn wat je de vorige avond hebt gedaan dan is de Fotocommissie altijd je geheugensteuntje! Bij de ruige activiteiten tref je ons aan met onze altijd betrouwbare Sony cybershot, bij rustige activiteiten zijn we present met onze Nikon D3200 wat onze trot is. Als fotocommissie zijn wij ook verantwoordelijk te zorgen dat de foto’s zo snel mogelijk uitgezocht op www.heeren17.nl worden geplaatst mits de website niet gehackt is.

De fotocommissie bestaat tegenwoordig uit Julian Hofmans, André Hulsman, Ton Kaarsgaren en Casper van Oostrum. 

KiekCie
 

Galacommissie

De GalaCie gaat in de pre-zomer van 2016 weer een fantastisch gandioos cique gala neerzetten die iedereen nog lang bij zal blijven. Het gala wordt dit keer georganisserd in samenwerking met Di-Et-Tri, Nicolas Appert en Semper Florens. De betrokken studieverenigingen hebben de volgende man/vrouw verhouding: 92/8 (Heeren XVII), 16/84 (Di-Et-Tri), 39/61 (Nicolas Appert) en 66/34 (Semper Florensdit geeft dus een totale man/vrouw verhouding van 53/47. Dit brengt ons dus tot een ideale man/vrouw verhouding.

De GalaCie bestaat uit: Rik Aelfers, Merel Arink, Lavinia Abdelkadir, Suzanne Martens, Mike Luijten, Tessa Schoones, Leon Brooijmans en Joep Debets

  

KasControleCommissie

De Kas Controle Commissie is geen commissie waar je als lid wekelijks mee te maken zult krijgen, ze zal nooit een activiteit of borrel organiseren. Indirect echter heb je elke dag te maken met de Kas Controle Commissie. Deze commissie zorgt er namelijk voor dat alle geldstromen binnen Heeren XVII financieel verantwoord blijven. De penningmeester zorgt in eerste instantie voor alle geldstromen, maar de KCC controleert het werk dat hij verricht om er zeker van te zijn dat er geen financiële problemen zullen ontstaan binnen de vereniging. Zo worden alle aanvragen voor subsidies voor bijvoorbeeld de activiteiten en uitstapjes gecontroleerd op geldigheid en of in deze aanvraagprocedures geen belangrijke punten worden overgeslagen. Daarnaast maakt iedere commissie een begroting en afrekening voor het collegejaar. Deze worden uiteraard gecontroleerd, waarbij het belangrijkste criterium is dat de bedragen aan beide kanten van de balans gelijk moeten zijn.
Aan het begin van ieder collegejaar begint de belangrijkste taak van de KCC, namelijk het controleren van de eindafrekening  van Heeren XVII voor het voorgaande collegejaar. Het doel is om hierbij niet alleen de penningmeester te wijzen op de fouten, maar ook het uitzoeken waar de fouten vandaan komen. Uiteindelijk mag het resultaat er altijd weer zijn; een kloppende eindafrekening die het mogelijk maakt om de studievereniging Heeren XVII weer een jaar te laten draaien. 

De KCC bestaat momenteel uit Wiger Aantjes en Desirée Groeneveld.

KCC
 

LustrumCommissie

Inmiddels is Heeren XVII al weer een flink aantal lentes jong. Heeren XVII bestaat namelijk alweer vanaf 1 april 1965 toen het werd opgericht in café Onder De Linden te Wageningen. Dit kan de vereniging natuurlijk niet onopgemerkt aan hun neus voorbij laten gaan. Daarom wordt iedere vijf jaar een heus lustrum gevierd. Tijdens dit lustrum worden een aantal dingen georganiseerd voor de leden van de studievereniging, maar ook voor andere belanghebbenden, zoals bedrijven. Het lustrum wordt geopend met een prachtig feest, waarna meestal ook de almanak van dat jaar wordt uitgereikt. Tijdens het lustrum vinden ook een ouderdag, een broertjes en zusjes avond, een bedrijvendag, een reünie en het symposium plaats. Daarnaast vinden er ook ieder jaar weer een aantal andere activiteiten voor de leden plaats, zoals bijvoorbeeld een excursie. De lustrumweek wordt uiteindelijk nog weer afgesloten met een knallend slotfeest dat je je jaren later na je studie nog kunt herinneren. Tijdens deze week zal er natuurlijk ook gezorgd worden voor genoeg alcoholische smering, om de week soepel door te komen. Behalve dat er voor de natjes gezorgd wordt, zal er ook goed voor de droogjes worden gezorgd, zodat een voedseltekort je niet fataal zal worden. Dit alles bij elkaar is nogal een klus, die door leden van Heeren XVII geklaard wordt.

Hiervoor wordt ongeveer twee jaar van te voren een commissie in het leven geroepen. In deze commissie zitten zes uitverkorene van verscheidene jaren die de moed hebben om dit spektakel te organiseren. Samen gaan zij de uitdaging aan een knalfeest te bouwen.

Groetjes de LustrumCommissie,

Bart Hoogeveen
Andries van der Meer
Jasper van Meer
EJ de Vries
Sebastiaan Dreessen
Sander Bouwknegt

    

 

OnderwijsKwaliteitsCommissie

De OnderwijsKwaliteitsCommissie (OKC) is de commissie binnen Heeren XVII die eens per periode vergadert en alle vakevaluaties eens goed bekijkt. Dit doen wij in samenwerking met de vakgroepvertegenwoordigers van Biobased Chemistry & Technology (BCT) en Farm Technology (FTE)  Onze rol binnen de commissie is om helder te krijgen wat studenten precies bedoelen met de aangeleverde feedback en waar mogelijke verbeterpunten liggen. Het is namelijk vaak zo dat OKC leden de vakken volgen of gevolgd hebben die besproken worden. Als blijkt dat bepaalde onderdelen van een vak niet goed beoordeeld wordt, dan kan door de vakgroepvertegenwoordigers direct actie ondernomen worden. Elk studiejaar is vertegenwoordigd. Dit met het oog op een goede spreiding vanuit de studiejaren en een zo goed mogelijke interpretatie van de evaluatieformulieren.

Met veel plezier doen wij ons werk, omdat vaak echt iets gedaan wordt met de aangeleverde feedback. Je merkt dat vakken worden verbeterd en dit zie je terug in de vakevaluaties. De OKC is dan ook geen onbelangrijke commissie voor de bachelor Agrotechnologie en de master Biosystems Engineering. Om goed te kunnen blijven functioneren, is het belangrijk dat iedereen de vakevaluaties invult. Hoe meer studenten de vakevaluatie invullen, des te meer wij kunnen bereiken. Onze opleiding is gegroeid in aantal studenten, maar dat merken wij nog niet zo in het aantal ingevulde evaluaties, dus klik even op dat mailtje en vul de evaluatie in.

Ook al was je tevreden over je vak, dan willen we dat ook graag weten. Natuurlijk kun je ons ook altijd aanspreken en alle goede of slechte dingen die jullie tijdens een vak zijn opgevallen aan ons vertellen. Je kunt de OKC ook altijd bereiken voor problemen tijdens een vak die onmiddellijk dienen opgelost te worden. Ook wanneer je feedback op een thesis of stage hebt is de OKC er voor je. Voor deze gevallen kun je de OKC-leden persoonlijk benaderen of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle (samengevatte) vakevaluaties staan online bij de vakkengids op de WageningenUR-site. Je kunt dus zien hoe een vak de laatste keer is beoordeeld en dit gebruiken bij je vakkenkeuze!. De belangrijkste resultaten van ons overleg worden ook gepresenteerd in de Haitech.

Groeten van de OKC!

De OKC bestaat momenteel uit Evelien ter Beke,  André Hulsman, Gwen Hoogeboom en Huub ter Woorst

OKC
De huidige OKC samenstelling

 

OpleidingsCommissie

De OpleidingCommissie (OpCie) is een commissie die de kwaliteit behartigt van de Bachelor Agrotechnologie en Master Biosystems Engineering. De commissie bestaat uit de opleidingsdirecteur, studieadviseur, vijf docenten uit belangrijke leerstoelgroepen en vijf studenten. Als studentleden van de OpCie proberen we alle studenten van de opleiding te vertegenwoordigen.

Eén keer per periode heeft de OpCie een vergadering, waarin alle aspecten van de opleiding aan bod komen. Vast onderdeel van deze vergadering zijn vak evaluaties en opmerkingen die de Opleidings Kwaliteit Commissie (OKC) over vak evaluaties geformuleerd heeft. Naar aanleiding van deze vak evaluaties kunnen we uiteindelijk beslissen een vak aan te passen of het vak helemaal niet meer af te nemen bij de betreffende leerstoelgroep.

Daarnaast vergaderen we ook over andere aspecten van de opleiding. Zo hebben wij bijvoorbeeld inspraak bij de benoeming van een nieuwe leerstoelgroephouder en bedenken we hoe we de instroom van bachelor- en masterstudenten beter en constanter kunnen maken.

We spreken ook over vragen die universiteits-breed gesteld worden. We geven dan advies over maatregelen die de universiteit wil invoeren om bijvoorbeeld studiesucces te verhogen. We rapporteren actuele ontwikkelingen in de Kleine Rigro (KR) en in de Algemene Leden Vergadering (ALV).

Ons belangrijkste doel is om de opleiding voortdurend te verbeteren en hem tot de beste van Nederland te laten behoren!

Als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt, laat het ons gerust weten!

De OpleidingsCommissie bestaat momenteel uit: Maarten Kik, Evelien ter Beek, Desirée Groeneveld, Max van den Hemel en Jan Morssink.

 

 

P3-Commissie

De P3-commissie is als commissie verantwoordelijk voor de verzorging van het eerstejaarsweekend. Dit weekend vindt elk jaar plaats, vaak aan het begin van het studiejaar. De doelgroep voor dit weekend is alle nieuwe leden van Heeren XVII. Dit houdt dus zowel de eerstejaars in, als de instromers later in de opleiding. Het weekend wordt georganiseerd door een viertal enthousiaste tweedejaars Agrotechnologie studenten die met veel plezier terugkijken op hun eigen P3 weekend; het weekend dat voor hen georganiseerd werd. Daarnaast vindt deze groep het leuk, leerzaam en vooral gezellig om zelf te werken aan de organisatie van een eerstejaars weekend. Dit is een goede manier om een gezellige activiteit naast je studie te hebben waarbij je de vereniging kan helpen en voor de eerstejaars (hopelijk) een geslaagd weekend neer kan zetten.

Het doel van dit weekend is voornamelijk om alle nieuwe leden met elkaar, en met andere leden te laten integreren. Ze leren elkaar kennen en weten wat een ieder zoal naast zijn studie doet of thuis heeft aan bedrijvigheid of hobby’s. Daarnaast is het vanzelfsprekend heel erg gezellig om met z’n allen activiteiten te doen waarbij je elkaar steeds beter leert kennen.

Het programma is grofweg als volgt:

Vrijdagmiddag wordt er gezamenlijk gegeten met de commissie waarna de groep naar de camping vertrekt. Hier aangekomen staan de tenten en banken al klaar. Daarnaast is er door de organisatie gezorgd voor voldoende eten en drinken. De deelnemers maken hun slaapplek in orde en de avond zal verder in het teken staan van voorstellen en kennis maken. Daarnaast komen de bestuursleden en andere geïnteresseerde leden van Heeren XVII langs om kennis te maken met de nieuwe leden. Ook is het natuurlijk handig dat de nieuwkomers van de vereniging direct een beeld hebben van het bestuur, aangezien ze hier (in positieve zin!) nog vaak mee te maken krijgen.

De zaterdagochtend staat in het teken van een leerzame activiteit, vaak op agrarisch gebied. De middag krijgt invulling door een sportieve activiteit. Daarnaast is er genoeg ruimte voor gezelligheid, rust, voetbal en andere spelletjes. De zaterdagavond vertrekt het gezelschap vaak richting een uitgaansgelegenheid.

Nadat zondagmorgen alles weer opgeruimd is kan er tegen het middaguur hopelijk terug worden gekeken op een heel geslaagd integratieweekend, voor zowel de deelnemers als voor de organisatoren!

De P3-commissie bestaat momenteel uit Jordy van der Burg, Niels van der Geest, Jolien Hendriks, Sophie Kuijten en Jasper Oomen.

 

PromotieCommissie

Binnen Heeren XVII zijn verschillende commissies actief die zorgen dat de leden aan niks te kort komen. Eén van deze commissies is de Promotie Commissie, ofwel PromoCie. De PromoCie houdt zich bezig met het ontwikkelen van leuke gadgets en kledingstukken waarmee leden van Heeren XVII zich kunnen identificeren. De gadgets zijn er ook voor bedoeld om menig techneut in zijn vrije tijd te helpen bij alledaagse bezig- en werkzaamheden. De kledingstukken zijn er om te zorgen dat iedereen kan zien dat jij bij de fantastische leden van Heeren XVII hoort.

De commissie zelf bestaat uit twee creatieve leden die minimaal 3 keer per jaar een artikel laten uitkomen. Dit kan dus een kledingstuk of een gadget o.i.d. zijn, voorzien van een leuke afbeelding en/of ludieke tekst. Hierbij is het altijd belangrijk niet te vergeten waar de studieverening haar grondslag heeft gekent en  waar haar meeste leden in werkzaam zijn, namelijk de agrarisch sector.  Het doel van de commissie is om de leden van de meest prachtige artikelen te voorzien voor een zacht prijsje.

Voorbeelden van producten die de PromoCie heeft aangeboden aan haar leden zijn:

  • Truien
  • Zaklamp
  • Barbecueschort
  • Polo’s
  • Zakmes
  • Badhanddoek

Kortom is de PromoCie een commissie die het leven van de echte techneut probeert in te schatten en daar de nodige leuke, handige of spraakmakende artikelen voor maakt. Een creatieve commissie waarin je sociale en organisatorische vaardigheden mee op doe!

De PromotieCie bestaat momenteel uit Joep Tummers en Pieter Rooijakkers.

De PromoCie in de huidige samenstelling

 

Sport en ActiviteitenCommissie

Naast alle serieuze zaken van het studeren heeft menig student natuurlijk behoefte aan afleiding en activiteiten. Nu is er binnen Heeren XVII een commissie die uitstekend in deze behoefte voorziet: de SAC! Deze SAC, ofwel  Sport- en ActiviteitenCommissie, zorgt telkens weer voor een goede dosis activiteit, integratie, afleiding en de nodige liters bier. Het streven is om elke periode van het studiejaar  weer iets moois te organiseren. Dit zijn dan activiteiten als kroegentocht, boerengames, integratiefeesten, survival of onbeperkt spareribs eten. De ene keer is een activiteit alleen voor leden. De andere keer is de activiteit juist bedoeld om mensen van andere studies te leren kennen. De SAC bestaat uit 5 leden uit verschillende leerjaren. Op deze manier is de commissie erg divers. De organisatie binnen de commissie is erg vrij. De taken worden onderling verdeeld en zo wordt elke activiteit tot een succes gemaakt. Bovendien is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Naast een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten kan er namelijk altijd wat nieuws georganiseerd worden.

De SAC bestaat momenteel uit Jente Klein Holkenborg, Merel Arink, Jan Morssink, Mark de Langen, Chris Vader en Sander Krul.

De huidige samenstelling van de SAC   

WebCommissie

De Webcommissie is verantwoordelijk voor deze website. Om te zorgen dat de website up-to-date blijft worden er regelmatig foto’s en ook Haitech geüpload door de commissie leden. De website is het digitale visite kaartje voor bedrijven en studenten. Het design van de site valt dan ook binnen onze taak. Om te zorgen dat Heeren XVII zijn digitale voorsprong blijft behouden vernieuwt de commissie continu de website.

De webcommissie is niet alleen verantwoordelijk voor de site van Heeren XVII, maar ook voor de site van de NVTL, Nederlandse Vereniging voor Techniek in de Landbouw valt binnen het portofolio van de webcommissie.  

De WebCie bestaat momenteel uit Gwen Hoogeboom, Marco de Theye en Tijmen Visser

Webcie

Huidige commissie                                                                                                              Commissie 2015-2016
                                                                                                                                            Winaar meest originele commissiefoto almanak 2015-2016